Нация от работохолици


Нация от работохолици
Снимка:

369

 Британците са нация от работохолици - над 50 процента от тях се занимават с професионални ангажименти дори в извънработно време, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено по поръчка на фирмата за офис консумативи "Ейвъри".

Допитването показва, че голяма част от анкетираните започват да пишат служебни имейли още след ставането си от сън, остават на работното си място и в обедната почивка и приемат свързани с работата им обаждания и след 22 часа.

Близо половината от служителите работят средно 73 минути след приключването на договореното време. Краят на работния ден настъпва в 17,30 часа, но много хората остават на работа до 19 часа.

Двама от всеки трима служители признават, че в свободното си време си притесняват за професионални ангажименти. Една трета от анкетираните споделят, че често получават критики от близките и приятелите си заради това, че са обсебени от работата си.

"Резултатите от проучването показват, че за средностатистическия служител става все по-трудно да се откъсне от професионалната действителност и да намери баланса между работата и свободното си време", казва Грег Корбет от "Ейвъри". БТА

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички