Най-лесните професии на планетата


Най-лесните професии на планетата
Снимка:

442029

Спането по време на работа е уместно в някои професии. Това например правят авторите, които пишат коментарни статии за удобствата на водещите хотели в Китай. Но привлекателните професии не спират дотук. Представете си, че можете да изкарвате пари от нещата, които ви доставят най-голямо удоволствие като луксозни почивки или гледане на снимки на симпатични домашни любимци. Ето и някои от най-лесните и приятни професии:

Таен агент в хотел

Китайският сайт за пътувания Qunar всяка година назначава по няколко "тайни агенти", които да пробват удобствата в хотелите из Китай. Пратениците на сайта трябва да напишат коментар за детайли като бързина на безжичната връзка, мекота на чехлите и качеството на обслужването по стаите.

Агентите на други сайтове пък имат задачата да пробват качеството на всяко легло и матрак в големите вериги хотели в страната. Те си изкарват до 1500 долара на месец.

Дегустатор на шоколад

В Годайва тренират дегустаторите на шоколад подобно на сомелиерите. Те пробват по около 50 бонбона на ден, като ги инспектират за вкус, аромат, блясък и текстура.

Хранителните дегустатори могат да печелят от 24 000 до 70 000 долара на месец, в зависимост от компанията. Това може да изглежда като лесна работа, но е много трудно да се доберете до нея. Дегустаторите на Годайва ходят първо в "училище за шоколад", в което се обучават и получават квалификация за работа.

В други компании пък наемат само "супер-дегустатори", които са родени с много мощни вкусови рецептори.

Редактор на снимки на симпатични домашни любимци

За повечето от нас гледането на снимки на симпатични домашни животни служи само за развлечение. Но ако сте редактор в сайта Cute Overload или сте кастинг агент в предаването на Animal Planet "Too Cute", това е вашата професия.

Средната заплата за редактор от такъв тип може да започва от 10 долара на час до 40 000 долара годишно, в зависимост от държавата, компанията и отговорностите.

Пазач на имение

Възможно е да живеете като милионер и без дебела сметка. Двама "пазачи" прекарват зимата си в Пиренеите, лятото си в Антиб, Франция, като просто живеят в именията на богатите. Ветераните с утвърдена репутация в бизнеса могат да вземат около 200 долара на седмица, без разходите за храна.

За новаците има сайт - Luxuryhousesitting.com, който свързва всеки желаещ със собственици на имоти във Флорида, Калифорния, дори и Малта и Вирджинските острови.

Телевизионен зрител

Тази ниша има солиден пазар в Щатите. Ако можете да пишете бързо на клавиатура, може да си спечелите заплащане от 25 000 долара. Трябва само да описвате всяко чуто нещо от телевизионните предавания, което ще послужи на хората с увреден слух.

Професионален многознайко

Партньорска програма на YouTube превръща самостоятелните видеа в пари. Номерът при тях е да се заснемат нещата, които хората искат да видят, но се страхуват да поискат. Колко добре можете да сгънете хартиен самолет или пък да свирите с уста? Уроците по абсурдно прости задачи припечелват на хората, които ги пускат, до 100 долара.

Човекът зад популярното видео "Как да завържем вратовръзка" споделя: "Приятно е да ти плащат за правене на абсолютно нищо".

Спа критик

Ако имате силно мнение по различни теми, защо да не го използвате, за да получите масаж. Сузи Елис, главен изпълнителен директор на Spafinder, се е наслаждавала на хиляди масажи в нейната 20-годишна кариера. Тя пътува по целия свят и тества масажи и ароматерапия, които описва в своята онлайн спа директория.

Писателите и редакторите на свободна практика получават същите удоволствия без главоболието от поста на Елис. Тази приятна професия им печели между 20 000 и 90 000 долара годишно.

Курортен консултант

Наскоро семеен курорт наема известна блогърка-майка да посети мястото като VIP гост. От нея се иска да напише коментар за семейния курорт и с какво той може да подобри функциите си за децата. В допълнение към почивката, блогърката получава за отделеното си време и 1200 долара.

Приятна работа, ако можете да се доберете до нея. Жалко, че най-лесните работи са най-трудни за намиране.

Източник: shine.yahoo.com

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички