Най-шокиращите покупки на богаташите за януари


Най-шокиращите покупки на богаташите за януари
Снимка:

733

Не само българите се оплакват от тежка зима. Апетитът на европейците и американците към по-екстравагантни покупки също линее на фона на проточилата се с години криза. В същото време обаче, има и хора, които не се притесняват да задоволяват прищевки за милиони. Кои бяха някои от най-шокиращите сделки през изминалия януари, разкрива изданието Business Insider.

Калифорнийско имение за 117.5 млн. долара

Сделката за най-скъпото жилище, купувано някога в слънчевия щат, бе сключена тихомълком и купувачите все още не са известни. Според източници на Business Insider обаче, за огромното имение в Уудсайд, планирано от архитекта Алън Грийнберг, са платени удивителните 117.5 млн. долара.

Продавач по сделката са Tully Friedman и инвестиционната фирма от Сан Франциско Lowe LLC.

Сребърен долар от 1794 г. за 10 млн. долара

Сребърен долар от 1794 г. удари рекорда, като отбеляза най-високата цена в историята, постигана на аукцион. От едната страна на монетата е изобразена жена с разпуснати коси, олицетворяваща свободата, а над главата й има надпис Liberty. По ръба на монетата са изсечени 15 звезди, колкото са били щатите на САЩ при сеченето й. На другата страна на монетата има белоглав орел - символ на САЩ. Още на следващата година дизайнът е променен, така че от този тип монети са изсечени едва около 2000 бройки.

Предходния собственик на сребърния долар е платил за нея „едва” 4.1 млн. долара през 1999 г. Купувач е фирмата от Ню Джърси Legend Numismatics.

1960 Ферари 250 GT SWB Berlinetta за 8.14 млн. долара

След разразилата се на аукциона война между купувачите, луксозният ретро автомобил се сдоби с петия си поред собственик. Кой е богаташът, бръкнал се с толкова пари, за да задоволи каприза си, обаче остава мистерия.

Дъщерята на Бионсе и Джей Зи получи Барби за 80 000 долара

Ако сте се чудили какво да подарите на едногодишната си дъщеря, едва ли ви е хрумвала идеята за кукла Барби на стойност 80 000 долара.

Играчката, обсипана със 160 диаманта, инкрустирани в бяло злато, е изработена по специална поръчка на Бионсе и Джей Зи.

Апартамент в Маями за 27 млн. долара  

Анонимен купувач плати 27 млн. долара за пентхаус в сградата Сейта на Маями Бийч. Жилището обхваща целия 40-ти етаж, разполага със собствен басейн, просторна тераса и огромни прозорци, през които да се наслаждаваш на гледката към Атлантическия океан.

Риба тон за 1.8 млн. долара

Чудовището с тегло 222 кг. удари рекордната цена на аукцион в Япония. Щедрият купувач е Киоши Комура, президент на компанията, оперираща веригата суши ресторанти Sushi-Zanmai.

4.6 млн. долара за Батмобил

Джордж Барис от Лос Анжелис платил своя 1955 Lincoln Futura ... един долар. Отнело му 15 дни и 15 000 долара, за да превърне колата в Батмобил. Купувачът Рик Шампейн признал, че е похарчил толкова пари, подтикван от жената, придружила го на аукциона.

Снимка на принцеса Даяна за 18 306 долара

Снимка на принцеса Даяна Спенсър от тийнейджърските й години бе продадена на аукцион в Ню Хапмшир за над 18 000 долара. Черно-бялата фотография избобразява бъдещата принцеса полегнала на леглото, с младеж, седнал до нея, и бутилка "Джони Уокър" на прозореца. Купувачът е неизвестен.

Дърворезба за 866 500 долара

Почитател на произведенията на германеца Албрехт Дюрер плати за неговата дърворезба „Носорогът” 866 500 долара - далеч над първоначалната цена, която очаквали аукционерите от Christie – между $100,000 и $150,000.

Не е ясно кой е купувачът на творбата от 1515 г., но продавач е швейцарският колекционер Самуел Йозефовиц.

Половинцентова монета за 357 000 долара

Ето една монета, която струва 72 млн. пъти над номинала си. Редкият половин цент от 1796 г. има едва 1,400 събратя, изсечени заедно с него. Монетата прекарала половин век в кутийка от кибрит, преди да бъде открита от първоначалните й собственици, според IBTimes.

Анна Улф

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички