Най-щастливите служители на Острова


Най-щастливите служители на Острова
Снимка:

615

Цветарите и градинарите са най-щастливите служители на Острова, а банкерите са най-недоволните, показва британско изследване, цитирано от в. "Дейли Експрес", цитиран от БГНЕС.

То установило, че служителите с по-гъвкаво работно време и контрол върху ежедневната си дейност изпитват по-голямо задоволство от работата си. Резултатите потвърждават предишни изследвания, които установиха, че парите не купуват дългосрочно щастие.

Проучване сред 2200 служители от компанията City & Guilds показа, че близо 90% от градинарите и цветарите са доволни от работата си, както и четири на всеки пет фризьорки и трима на всеки четирима водопроводчици. За сметка на това само 44% от финансовите и банковите служители и 48 на сто от IT специалистите са щастливи с работата си.

Изследването показва, че макар работата в банковата сфера, компютърните технологии и човешките ресурси често да е добре платена, в действителност тя не носи задоволство. То установило, че хората, печелещи над 60 000 паунда, са най-нещастни, само 22% от тях са доволни от работата си. Като цяло служителите, разчитащи на призванието или уменията си, като фризьори, градинари, водопроводчици и електротехници са най-щастливи. Изследването установило още, че 85% от самонаетите хора са доволни от работата си.

"Страстта надделява над заплащането. Печеленето на много пари може да изисква дълги часове работа, спазването на крайни срокове и пътуване с градския транспорт до работното място, докато хората, избиращи страстта си, изпитват по-голямо щастие на работното си място въпреки по-малките доходи", казва психологът Анджула Мутанда.

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички