Не правете това на работното място


Не правете това на работното място
Снимка:

1119

Може би имате супер успешна кариера, изкарвате много пари, ръководите голям екип от хора. Нито едно от тези неща обаче не ви прави застраховани срещу грешки. А има грешки, които могат да бъдат пагубни за професионалното ви развитие, пише Forbes. Ето кои са пет от най-страшните от тях, които експертите съветват да не се допускат при никакви обстоятелства.

Не казвайте и не правете неща, когато сте в момента на афект или с цел отмъщение. Повечето от нас прекарват по много часове на работното място, така че е нормално там да изпитваме различни емоции. Напрежението може да е убийствено и в момента на ярост да ви се прииска например да изпсувате или да направите мръсно на колега, който ви е прецакал за нещо. Но не се поддавайте на тези емоции, защото след това ще съжалявате, а и ще изгубите уважението на останалите в офиса.

Не забивайте нож в гърба на колегите си. В наши дни прекалено много хора се чувстват комфортно да говорят срещу колегите си или дори да правят неща, с които да възпрепятстват успеха на другите. Често обаче това значи, че самите те се чувстват несигурни във възможностите си и нямат куража да се изправят директно срещу проблемите си. Дори да мислите, че ваш колега незаслужено получава признание на работа, не действайте против него, защото в 99% от случаите това ще се обърне срещу самите вас.

Не лъжете, съветват още експертите. Дори да ви се струва, че чрез лъжи ще напреднете в кариерата, това невинаги е така. Освен това прикриването на лъжите ще ви отнеме енергия, която бихте могли да вложите в нещо по-продуктивно. Ако например сте излъгали още в началото за някакви квалификации или умения, които притежавате, опитайте да ги придобиете в процеса на работа.

Не се оплаквайте на шефа, че не сте щастливи на работното място. Някои хора наистина се чувстват зле в офиса по една или друга причина и мислят, че като се оплачат на шефа, проблемите им ще се решат. Но той не може да промени цялостната атмосфера на мястото. В крайна сметка той едва ли ще намери магическо решение, но ще започне да ви гледа с друго око, чудейки се дали неудовлетвореността не пречи на работата ви. По-скоро можете да поговорите с началника си за нови възможности в кариерата, например евнтуална смяна на конкретната дейност или отдела. Така има по-голяма вероятност той да откликне.

Не си затваряйте вратите, казват още специалистите. Няма нужда да припомняме, че връзките са изключително важни за кариерното развитие. Дори да си напускате дадено работно място с горчивина, не изразявайте всичките си скрити разочарования накрая. Нямате представа какво ще ви се случи в бъдеще и дали в някакъв момент няма пак да работите с тези колеги.

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички