Новогодишните обещания се провалят? Ето лесно решение!


Новогодишните обещания се провалят? Ето лесно решение!
Снимка: iStock/Guliver

2505

Вече почти 10 дни живеем в 2019-та година. Как вървят новогодишните обещания? Някои от вас може би все още с ентусиазъм отиват към фитнеса или се събуждат в 5 часа сутринта, но ако мрачната статистика за провалени планове и цели обхваща и вас, ето какво да правите.

Психолозите маркират цяла гама от причини, поради които е адски вероятно всички обещания да се провалят. Мелинда Гейтс, забележителен филантроп, бизнес дама и съпруга на Бил Гейтс, предлага доста по-лесна алтернатива на до болка познатите ни равносметки, графици и какво ли още не, пише

"Тази година не си бях поставила никакви цели. Нито пък миналата година. Вярвам, че началото на новата година носи на всички ни нова решителност, но вместо да чертая резолюция, избирам дума на годината - дума, която обхваща моите стремежи за дванадесетте месеца напред.Миналата година беше "благодат", през 2017-та "простор", а през 2016 година беше "нежност". Всеки от тези избори капсулира желанието ми да развия мисленето си в определено посока през следващата година. „Благодат” ми послужи наистина добре. Повтарях си я в трудни моменти, по време на дълги пътувания. Опитвах се да намеря добрата и щастливата страна на лошите неща. Помогна ми дори да преживея по-лесно смъртта на близък човек.”

Може би се чудите дали нещо толкова мъничко и на пръв поглед безтегловно като една дума може всъщност да повлияе на живота ви, но Гейтс не е единственият човек, който твърди, че думите „мантра” наистина действат.

Бетани Кристъл е генерален мениджър на супер успешна фирма, Union Square Ventures, и също вярва в силата на годишната мантра.

"През последните няколко години си поставям годишни мантри - нещо като напомняне, което ме води през всички събития и дейности. Моите мантри не са резолюции, нито пък намерения. Те са по-скоро лозунги или напомняния, които да ми помогнат да стигна от едно място до друго за 12 месеца и да променя нещо в себе си.”

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички