Олимпиадата нанася огромни щети на лондонската икономика


Олимпиадата нанася огромни щети на лондонската икономика
Снимка:

435

Около милион и половина души работят у дома по време на Олимпиадата, а експертите предупреждават, че това може да нанесе щети на икономиката на британската столица, пише вестник “Дейли Мейл”.

Хиляди държавни служители, които при нормални обстоятелства биха били зад брата си, се възползват от предложението на „гъвкаво работно време” докато Игрите продължават.

И много от големите компании за ценни книжа, включително спасените с пари на данъкоплатците „Лойдс банкинг груп” и Кралската банка на Шотландия, позволиха на служителите си да останат далеч от офисите, вследствие на апокалиптичните прогнози за хаос в транспортната система.

Сега, когато вече е ясно, че транспортната система се справя с посетителите за Олимпиадата, се появиха призиви както към обществения така и към частния сектор за преосмисляне на политиката за „работа от вкъщи”.

Търговците на дребно предупреждават, че части от Лондон са се превърнали в „призрачни градове”, тъй като липсват работещите, които обикновено си купуват обяд, вземат такси, пазаруват в обедната си почивка или след работа отиват за по питие.

Експерти твърдят, че мнозина служители ще са по-малко продуктивни работейки от вкъщи, особено с изкушението на излъчваните по телевизията Игри.

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички