Пет от най-бруталните уволнения в света


Пет от най-бруталните уволнения в света
Снимка:

1196

Няма как на човек да му бъде съобщено по приятен начин, че е уволнен. Но все пак някои случаи са по-шокиращи от други, пише BBC. Вижте 5 от най-нетрадиционите в лошия смисъл уволнения, случили се в света.

Мениджърът Ейбъл Ленц например бил уволнен от шефа си Тим Армстронг пред 1000 други служители на компанията и то по време на конферентен разговор с различни отдели. В изтекъл запис на разговора се чува как Армстронг казва: „Ейбъл, изключи си камерата. Уволнен си. Вън.” След пет секунди неловко мълчание шефът продължил да води бизнес разговора.

По-различен подход предприел изпълнителният директор на „Групон” Андрю Мейсън след като разбрал, че е уволнен. Той изпратил на всичките си служители имейл, който за нула време бил разпространен и споделен десетки пъти в мрежата. „След четири и половина години в „Групон” реших, че трябва да прекарвам повече време със семейството си. Само се шегувам – днес ме уволниха. Ако се чудите защо, не сте внимавали много напоследък”, пише Мейсън. Професионалните кръгове го аплодираха за хумора му, а в момента той се занимава с музика, като някои от парчетата му се казват „Довиждане, „Групон”, „Да се издигнеш над другите” и „Начин на работа”.

Изпълнителният директор на „Ситигруп” Викрам Пандит (на снимката) пък бил неприятно изненадан, когато влязъл на служебна среща, а намерил на бюрото три листа с опции. На първия пишело: „Пандит подава оставка, считано от днес”, на втория – „Пандит напуска до края на годината”, а на третия – „Пандит е уволнен”. Служителят трябвало сам да избере един от трите варианта. Той избрал първия.

Не е особено приятно и самият президент на страната да поиска уволнението ти. Шефът на „Дженеръл Мотърс” Рик Уагонър мислел, че просто отива на среща със съветниците на Барак Обама по транспортните въпроси. Оказало се обаче, че Обама е решил да го уволни след неудовлетворяващи резултати на компанията, която загубила 80 млрд. долара за четири години. За бранша такава директна намеса от страна на Белия дом била голяма изненада, но все пак предвид държавният заем за автомобилния гигант едва ли е толкова шокиращо.

Шокирани били и абсолютно всички преподаватели, служители и студенти от Университета на Вирджиния, когато през юни 2012 г. получили имейл, че ректорът Тереса Съливан е уволнена поради „философски различия в мненията”. Това предизвикало масово недоволство и преподаватели и учащи се обединили в протест срещу мярката. По-късно през същия месец Съливан била възстановена на поста си. Тя казва, че и до днес никой не й е дал обяснение защо е била уволнена.

 

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички