Руснак продава на милиардери вечен живот


Руснак продава на милиардери вечен живот
Снимка:

861

Руски медиен магнат предлага неустоимо изкушение на милиардерите по света: вечен живот. Според идеята на 31-годишния новатор, мозъкът може да бъде пренесен в робот-аватар, като по този начин човечеството най-после победи старостта, болестите и смъртта.

Проектът на Дмитри Ицков ще се развива в четири фази: първо, трябва да бъде създадена машина, която може да бъде управлявана от човешкия мозък. До 10 години следва изработването на модел, който работи с истински човешки мозък, пренесен чрез хирургична транспантация. След още десетилетие, картината става дори още по-интересна: целият мозък и съзнание на човека ще бъдат пренесени в аватара, осигурявайки вечен живот за осмелилите се да се доверят на процедурата. Но това далеч не е най-странното... До 2045 г. дори няма да разчитаме на роботи – те ще бъдат заменени от холограми.

Журналистът Кейт Дръмонт, която представи идеята на Ицков още през февруари, днес разказва за Forbes как върви научно фантастичният проект на руснака.

По осигуряването на безсмъртие за човечеството вече работи екип руски учени, хвали се пред нея магната и споделя, че през лятото смята да открие филиал и в Сан Франциско.

Според Дръмонт, Ицков не е поредният мошеник – тя смята, че той искрено вярва в бъдещия си успех и дори щедро влива в проекта си свои собствени средства.

Руснакът обмисля задачата от всички гледни точки: той дори се е срещнал с Далай Лама, за да обсъди духовната страна на подобно бъдеще.

Следващата стъпка? Битката със смъртта не е безплатна. Ицков публикува отворено писмо до най-богатите хора в света, призовавайки ги да подкрепият идеята, описана подробно на уебсайта му.

Дали обаче планът на Ицков е чак толкова странен? Щатската агенция DARPA, част от военното министерство, вече се е посветила на създаването на роботи, които да бъдат контролирани от човешки мозък, казва Дръмонт, но не пропуска да отбележи, че правителствените служби все пак не залагат чак толкова амбициозен план като този на руснака идеалист.

Ицков обаче вярва, че ще успее да спечели глобалните милиардери на своя страна, предлагайки им неустоимо изкушение – да станат сред първите представители на човечеството, облагодетелствали се от вечен живот.

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички