Селото на смърфовете залято от туристи


Селото на смърфовете залято от туристи
Снимка:

30339

Испанско село беше залято от туристи след като беше боядисано в синьо миналата година за снимките на "Смърфовете", съобщава вестник от Малага, предаде БГНЕС.

Малкото селце Хускар в Андалусия с население от едва 200 души е било посетено от около 125 000 туристи след поразителната си промяна през юни миналата година, съобщи кметът на селището пред местния вестник "Сур".

"Броят на посетителите не намалява. С изключение на студените зимни дни селото продължава да предизвиква голям интерес", заяви Давид Фернандес Тирадо. Жителите на селцето гласували да запазят отличителния цвят на къщите си през декември м. г., след като разбрали туристическия потенциал от новия му изглед.

Те трябвало да потърсят специално разрешение от местните власти и от местния архиепископ, тъй като дори църквата била боядисана в синьо. Преди това къщите били в типичния за Андалуската област бял цвят.

Първоначалната промяна на Хускар дошла, след като селцето било избрано за снимките на 3D лентата "Смърфовете", в която певицата Кейти Пери озвучаваше една от героините. Филмът излезе през лятото на миналата година.

Фернандес Тирадо заяви, че бизнесът процъфтявал в резултат на големия интерес към селото, включително магазините за сувенири и ресторантите.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички