Следвайте тези съвети, за да се събуждате всеки ден бодри и отпочинали


Следвайте тези съвети, за да се събуждате всеки ден бодри и отпочинали
Снимка: iStock/Guliver

12686

Денят се познава от сутринта, но понякога да се измъкнеш от топлото и меко легло си е цяло изпитание. Ако обаче последвате тези съвети, дадени от Bright Side, винаги ще се събуждате свежи. 

1. Прекарвайте повече време навън през деня. Това ще увеличи шансовете ви за добър нощен сън и по-малко болезнено събуждане.

2. Запалете ароматна свещ преди лягане. Успокояващите етерични масла ще ви помогнат да се отпуснете, да заспите по-бързо и да се събудите отпочинали.

3. Обещайте си вкусна закуска. И избягвайте да ядете преди лягане. На сутринта ще се събудите с чувство за глад, така че мисълта за обещаната закуска бързо ще ви изкара от страната на сънищата.

4. Ако ви се спи, легнете си. Дори и все още да е твърде рано. Един или няколко часа дрямка отгоре ще ви помогнат да се чувствате освежени.

5. Опитайте да спите на отворен прозорец. Хората произвеждат големи количества въглероден диоксид през нощта. Добрата вентилация може да направи огромна разлика.

6. Сложете будилника/телефона си по-далеч - в далечния ъгъл на спалнята си, зад вратата или може би дори в съседната стая (където все още да го чувате). По този начин ще трябва да станете, за да го изключите.

7. Събудете се с любимата си музика. Забравете неприятната бучаща аларма, която ще ви накара да получите инфаркт.

8. Раздвижете се малко в леглото, след като се събудите. Вдишайте и издишайте дълбоко. Масажирайте ушите си - това ще подобри кръвообращението в главата; потъркайте дланите си.

9. Изпийте чаша вода преди закуска. Това е един прост, но много ефективен трик. Не само ще ви помогне да се събудите, но и ще подготви храносмилателната система за храна.

10. След това отворете прозореца и поемете дълбоко дъх. Да, дори ако навън е студено. Това ще ви помогне да се отървете от сънливостта и ще подобри циркулацията на кръвта.

11. Не се поддавайте на изкушението да поспите още малко. Тренирайте тялото си да лягате и ставате по едно и също време всеки ден.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички