Смартфонът стана незаменимо средство при придвижване


Смартфонът стана незаменимо средство при придвижване
Снимка:

528

Хората в мегаполисите поставят на четвърто място покритието на мобилните мрежи като фактор за доброто качество на градския живот, наред с водопреносната система и социалните пространства – от кафенета до места за забавление.

Това установи ново проучване на Ericsson сред 100 млн. души, които живеят в 13-те от най-големите градове в света.

Замърсяването на въздуха и липсата на паркинги се нареждат в дъното на класацията.

 Придвижването до различни локации причинява най-много стрес в градската среда, а информацията, получавана чрез мобилните мрежи, може да облекчи този стрес, заключва проучването.

Около 40% от градското население използва смартфони и разчита на информация, предоставяна през мобилни мрежи, за да се справя с ежедневните си задачи, сочат данните.

Основното предимство на живота в града се изразява в достъпност до ресторанти, кафента, места за забавление и пазари. Хората в градовете са по-активни в социално отношение и техните социални кръгове са много по-широки от тези на хората, живеещи в други населени места.

Проучването показва, че времето за придвижване от работното място до дома и обратно в тези 13 града е средно 2,20 ч на ден.

Хората са по-спокойни, когато знаят колко дълго ще бъдат в трафика, тъй като това им позволява да използват времето си по-ефективно. В този смисъл смартфоните станаха незаменимо средство при придвижване, коментира Микаел Бьорн, ръководител „Проучване” в Ericsson ConsumerLab.

Познаването на начините, по които хората избират да се придвижват, ще ни помогне да определим какъв тип услуги биха били най-полезни за тях. Например, хората, които се придвижват с колело, ще имат полза от услуга, предоставяща им указания към кои велоалеи да се насочат. Тези, които използват обществен транспорт, ще имат нужда от разписания, обновяващи се в реално време. Или, за тези, които шофират, полезна ще бъде GPS система, предоставяща трафик информация в реално време, която може да спести престоя в задръстването и стреса, продължи той.

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички