София е сред 10-те най-евтини града в света


София е сред 10-те най-евтини града в света
Снимка:

1177

Има места по света, в които един долар може да ви донесе много, пише Business Insider. Сайтът представи класацията на 10-те най-евтини града в света, като в нея присъства и българската столица. Това не е първият път, в който София попада в подобна класация, но повечето от другите населени места не са изненади. 

1. Тхимпху, Бутан.  За изключително ниска цена можете да изкачвате върхове в Хималаите, да се запознаете с тайнствата на будизма и да се посветите на екологично чистия живот. Бутан е първата страна с изцяло екологично производство на храни, цигарите са незаконни, а алкохолът – скъп.

2. Тунис, Тунис. Мнозина се плашат от столицата на Тунис, която носи същото име като страната, защото я свързват с бунтовете по време на Арабската пролет. Истината обаче е, че град Тунис е оживен и предлага много развлечения. Особено евтини са нощният живот и услугите на здравеопазването.

3. Манагуа, Никарагуа. В последно време популярността на Никарагуа като туристическа дестинация нарасна доста. Туристите идват да се насладят на колониалната архитектура, на пътешествия до вулканите в страната и на сърфиране по бреговете на океана. Всички тези дейности  са интересни, а не натоварват излишно бюджета.

4. Букурещ, Румъния. В единадесетия по големина град в ЕС алкохолът, хранителните продукти и здравните услуги са на изключително ниски цени.  Заслужава си да се усети смесицата от древноримска, саксонска, турска и славянска култура, както и да се видят атракции като румънския парламент – втората най-голяма административна сграда в света след Пентагона.

5. София, България.  Дейностите, които се препоръчват в България, са събирането на тен по Черноморието, карането на ски в Рила и Пирин и ловенето на риба по Дунава. София за пореден път намира място в класация за най-евтините градове.

6. Алжир, Алжир. Заради политическата и икономическата нестабилност Алжир остава сравнително непозната дестинация за пътуващите по света. Там обаче определено има какво да се види, а атракционите за туристите са на много достъпни цени.

7. Калкута, Индия. Индия е страната на разнообразието – само езиците, които се говорят там, са над 400. Въпреки че хиляди индийци живеят в крайна бедност, оказва се, че хранителните стоки там са много евтини. Нощният живот в града е на ниво, без да изисква големи харчове.

8. Катманду, Непал. В столицата на Непал живеят над 900 000 души, като една четвърт от тях живеят под прага на бедността. От гледна точка на туристите обаче стоките и услугите са на изключително ниски цени. А Еверест определено си заслужава да се види.

9. Исламабад, Пакистан. Според Business Insider столицата на Пакистан ще бъде страхотно място за живеене, но след няколко години. И в момента там е достатъчно евтино, но има редица проблеми, свързани с множеството бежанци от Афганистан.  

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички