Тайната на забогатяването се крие в книга на 76 години


Тайната на забогатяването се крие в книга на 76 години
Снимка:

5764

В днешно време в книжарниците има хиляди книги със съвети за личните финанси, които предлагат различни методи за това как да се научим да харчим по-малко, да пестим повече, да инвестираме в правилното начинание, да се измъкнем от дълговете и т.н. Никоя от тях обаче не може да съперничи на книгата ‘Think and Grow Rich’ („Мисли и стани богат”) на автора Наполеон Хил, която била публикувана през далечната 1937 г., пише Business Insider.  

Хил (на снимката) е писател от времето на Голямата депресия и е бил съветник на американския президент Франклин Д. Рузвелт. За труда си авторът е интервюирал над 500 от най-успелите хора в САЩ с цел да открие ключа към натрупването на състояние. Още с излизането си книгата му става абсолютен бестселър.

Не очаквайте обаче вътре да откриете някакви нечувани и животопроменящи бизнес препоръки. Плюсът на книгата е именно в това, че дава лесни и постижими съвети. До голяма степен трудът се фокусира и върху преодоляването на психологическата бариера, която отделя някои хора от реализирането на пълния им потенциал. 

Само в няколко реда Хил успява да сумира шест универсални стъпки за осъществяване на желанието за забогатяване:

  1. Фиксирайте в ума си точната сума пари, която искаш да притежаваш. Не е достатъчно да си казваш: „Искам голямо богатство”. Нужна е точна дефиниция, защото това помага за по-добро психологическо настройване за постигане на целта.
  2. Измислете нещо, което ще дадете обратно на обществото. Например вид благотворителна дейност, с която по някакъв начин ще се отплатите за спечеленото.
  3. Определете си конкретна дата или поне година, в която вече да сте придобили мечтаната сума.
  4. Измислете си план за действие, чрез който да постигнете желанието си. Започнете да го изпълнявате веднага, независимо дали сте готови за това или не.
  5. Напишете всичко това чисто и прилежно на един лист – целта, датата, сумата, планът. Така то ще придобие по-реални размери в ума ви.
  6. Прочитайте написаното на листа на глас два пъти на ден – веднъж сутринта и веднъж вечер преди лягане. Докато четете, си представяйте, че вече притежавате парите.

Съветите изглеждат доста прости в сравнение с тези, които можем да намерим в днешните книги. В същността си обаче са толкова, ако не и по-ефективни. Съвременните препоръки просто са представени по по-завъртян начин.

Книгата на Хил е напомняне, че един от най-добрите начини да спечелим богатство е да осъзнаем, че емоциите ни и начинът ни на мислене са основните пречки пред нас. Задачата ни е да ги преодолем.   

„Бедността няма нужда от план. Няма нужда някой да подпомага идването й, защото е дръзка и безжалостна. Богатството обаче е срамежливо и плахо. То трябва да бъде привлечено”, пише Хил.

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички