Топ 10 на най-скъпите кучета в света


Топ 10 на най-скъпите кучета в света
Снимка:

9579

Разочаровани от представянето на фондовия пазар в последно време, инвеститорите могат да се заемат с ново поприще – отглеждане на кученца, съветва полушеговито руският финансов сайт vestifinance.ru.

Наистина, елитните представители на някои породи буквално струват колкото теглото си в злато, а заниманията с четириногите приятели на човека изискват много по-малко нерви, отколкото ежедневната борба за печалби на Уолстрийт.

И така, ако сте приели съвета, вероятно ше бързате да узнаете кои са най-скъпите кучета в света.

1. Тибетски мастиф

Средната стойност на кученце от тази порода се движи в порядъка на $2,200 до $7,000, а китайски магнат от въгледобивната промишленост не се поколеба да заплати за любимеца си, наречен Big Splash, рекордните $1.5 млн. Тибетските мастифи се отличават със спокоен и уравновесен характер и предпочитат откритите пространства. Теглото им може да достигне 100 кг.

2. Френски мастиф

Ако искате да си купите френски мастиф, ще трябва да спестите около $3,000. За разлика от тибетските си събратя, тези кучета са по-лесни за поддръжка, тъй като козината им е къса. Силните и самоуверени френски мастифи отдавна се считат за символ на статус и принадлежност към елита.

3. Уелш пемброк корги

Искате поне нещо да ви свързва с английската кралица? Заделете символичните $1000 и ще се сдобиете с брат на четириногия й любимец. Разбира се, кученцата от тази порода с доказано потекло могат да излязат и далеч по-скъпо.

4. Персийска хрътка (салуки)

На четвърто място в класацията на най-скъпите кучета в света се нарежда персийската хрътка, която струва около $2,500. Това е една от най-старите породи в световната история – смята се, че първите представителите на „кучетата газели” са отглеждани в древен Египет. Салукито обикновено е високо около 60-70 см, и тежи 20-30 кг. Отличава се с дружелюбен нрав.

5. Чау-чау

Средно за косматите чаровници се плаща между $1,000 и $8,500, но отделни кученца с елитно родословие се продават и много по-скъпо. Името на породата идва от китайския и означва „космат лъв”. Чау чау се отличават с необичайния си синьо-черен език и с приветливия си и кротък характер.

6. Египетска фараонска хрътка

Вместо с Елизабет II, предпочитате да ви сравняват с Клеопатра? Вашият избор тогава е египетската фараонска хрътка, която ще ви струва между $2,500 и $6,500. Това е необичайно подвижна порода, използвана в древността най-вече за лов. Чистокръвни кученца обаче ще намерите най-лесно не в Египет, а в Малта.

7. Английски булдог

За английски булдог ще трябва да заплатите между $2,500 и $9,000. Не съдете прибързано по външния вид – тези кученца може да ви изглеждат неприветливи, но всъщност обожават да играят с хората и всячески ще се опитват да ви угодят.

8. Канадско ескимоско куче

Ако живеете Югозападна България, в никакъв случай не си купувайте канадско ескимоско куче, дори и да разполагате с необходимите 7,000 долара. Тази порода е отгледана специално за лов в условията на крайния север и често по-топлия климат може да доведе до предсрочната й гибел. За сметка на това, ето ви любимец, който ще се чувства уютно дори и ако, след като се охарчите за него, ви се наложи да спрете парното.

9. Лоучен

„Малките лъвчета” са много популярни в Европа и особено в Германия. Струват между $5,000 и $8,000. Не са много големи, и ще грабнат сърцето ви с игривия си характер. Ако наистина смятате да печелите от отглеждане на кученца, лоучен са идеален избор: търсенето е голямо, а откриването на любимец с доказано потекло е трудно.

10. Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Всеки обича шпаньолите, но най-скъпите представители на това семейство глезльовци са Кавалер Кинг Чарлз шпаньол, струващи между $1,000 и $14,000. Тези кученца не случайно са кръстени на Чарлз II – често ще ги видите на портретите на британската аристокрация. Безкрайно дружелюбни, те обожават децата и не влизат в конфликт със своите събратя от други породи.

 

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички