Това ли са трите най-красиви плажа в Гърция?


Това ли са трите най-красиви плажа в Гърция?
Снимка:

13892

Гърция е известна с много неща – историята, културата традициите, храната, архитектурата, манастирите, но може би най-вече с красотата на природата си. Не случайно туризмът е индустрията, която държи страната на крака. Въпросът кое е най-красивото място в южната ни съседка е спорен, защото има много кандидати. Сред тях са и тези три плажа, които мнозина определят като най-атрактивните. Съгласни ли сте?

Червеният плаж, Санторини


Един от най-посещаваните плажове в Гърция. За съжаление е доста малък и тълпите от посетители създават малко напрегната атмосфера. Но уникалният пейзаж с червени и черни вулканични скали определено си заслужава виждането. Червеният плаж е особено любима дестинация на тези, които обичат да се гмуркат с шнорхел.

Елафониси, Крит


Кристално чистата вода на Елафониси е това, което го прави наистина впечатляващ. Намиращият се на остров Крит плаж привлича пътешественици от векове. При определена светлина белите пясъци добиват розов отенък, дължащ се на части от корали. Плиткостта на водите прави мястото идеално за семейства с малки деца.

Навагио, Закинтос (и на водещата снимка)

Още наречен Плажът на корабокрушението, след като пиратски кораб се повредил и останал на закътания бряг на плажа, се намира сред величествените скали, които обграждат крайбрежието на това място. Археологически разкопки в района показват, че Закинтос е бил населен още по времето на Неолита. Той е най-южният от островите в Йонийско море, близо до полуостров Пелопонес. Предлага наистина незабравима гледка.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички