Успели хора съветват как да отделяме работата от личния живот


Успели хора съветват как да отделяме работата от личния живот
Снимка:

1028

Постигането на успехи в кариерата в днешния напрегнат свят често се превръща в по-важна цел от стабилния личен живот. Балансирането на работа, почивка, взаимоотношения не е никак лесно, особено в началото на професионалния ни път. Доста успели хора обаче са го постигнали. Ето ги техните съвети за това как да не позволяваме работата да съсипе личния ни живот.

Джеф Уайнър, изпълнителен директор на LinkedIn: „Най-важното нещо е да си оставяте свободно време в графика, просто за да поемете въздух. Забързани в задълженията си, иначе можете да се почувствате сякаш губите контрол. Не си насрочвайте срещи от първата до последната минута в офиса. Най-малкото – умората няма да ви направи ефективни.”

Ричард Брансън, основател на Virgin: „Времето за семейството трябва да е приоритет. Дори лавината от ангажименти да плаши да ви залее, не пропускайте да обърнете внимание на близките. Запишете си го в списъка със задължения, ако трябва. Освен това никога не отдавайте предпочитанията на работата, ако вкъщи се случва нещо важно.”

Майк Касиди, директор в Google: „Правете физически упражнения през деня. Аз тренирам всеки ден. Страхотно е за намаляване на стреса и за това да си запазиш малко време само за теб. Ако някой ви се обади за среща, която не е свързана с работа, предложете му да се видите във фитнеса или да покарате колело заедно. Можете да тренирате в обедната почивка, а после да хапнете на бюрото.”

Джон Донахю, изпълнителен директор на eBay: „Когато сте в отпуска, напълно се откъснете от работата. Не поддържайте връзка с никого в офиса, не си проверявайте имейла. Ако можете, изобщо не ползвайте Интернет. Това е много помага човек да събуди интуицията си, да си върне креативността.”

Доналд Тръмп, бизнес магнат: „Знайте кога да спрете. Част от това да си успешен, е да преценяваш кога едно начинание не е продуктивно и трябва да се откажещ от него. Има голяма разлика между упоритост и инат. Научете се да я познавате.”

Тони Шей, изпълнителен директор на Zappos: „Неизпълнената работа от вчера директно минава в списъка за днешния ден. Изобщо не поглеждайте днешните имейли, ако имате останали от вчера. Това важи и ако те са свърззани с по-сериозни задачи – винаги първо изпълнявайте тежките задължения. Така ще бъдете по-продуктивни.”

Източник: Business Insider

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички