За какво трябва да внимавате при започването на онлайн бизнес


За какво трябва да внимавате при започването на онлайн бизнес
Снимка: Pixabay

4085

Всички познаваме хора, които имат наистина добри доходи от онлайн дейности. Някои от тях дори успяват да се прехранват с това. Ето защо, мнозина си мислят, че или това е нещо изключително лесно, или има някаква уловка в цялата тази работа. Подобни мисли са съвсем грешни и необосновани. Всъщност най-трудната част в това да припечелваш онлайн е свързана с разпространението на заблуждаваща информация по темата в мрежата, пише Lifehack. Ако и вие сте решили да се впуснете в дебрите на интернет и да превърнете това в свое препитание, е добре да прегледате тези 6 неща, които могат да объркат финансовите ви планове.

1. Липсата на посока. Може би сте начинаещ, който тепърва открива възможностите на мрежата и как да печели пари от нея. Има хиляди видеоклипове на хора, които говорят за невероятен успех на онлайн дейности, трупане на несметни богатства, слава и т.н. Не вярвайте на всичко, което чуете и си избийте от главата мисълта, че това е начин за „бързо забогатяване“. Вашите усилия трябва да са насочени върху развиване и усъвършенстване на услугата, продуктът, уменията, които предлагате и да се опитате да станете истински факир в това, което правите. Целенасочената работа единствената гаранция за успех.

2. Прекалено много посоки. Има много начини да развиете онлайн бизнес, но ако се опитате да овладеете няколко от тях едновременно, това няма да доведе до очакваните резултати. Заложете на предварителното проучване, разберете в какво сте най-добър и се концентрирайте там. Разпиляването на внимание и сили в много посоки може да доведе само до стрес, ненужна умора и незадоволителни резултати.

3. Следването на грешния лидер. Не всеки има късмета да намери добър ментор, който да го насочва в предстоящото онлайн приключение и не само. Ако се консултирате с повече хора, мъдро отсявайте всички съвети, за да не сгрешите посоката, следвайки субективни мнения.

4. Липсата на фокус. Споменахме по-горе, че едно от най-важните неща при онлайн предприемачеството е фокусът върху едно конкретно нещо – посока, цел, задача и т.н. Това важи както за етапа на подготовка за стартирането на бизнеса, така и за работата ви след това. Трудно е човек да се фокусира върху една задача, имайки пълна поща с непрочетени писма, куп телефонни обаждания, които трябва да бъдат проведени веднага, запитвания, на които трябва да се отговори с индивидуални предложения и т.н. Въпреки това е важно да си изградите работна рутина, която да включва по една конкретна дейност в един конкретен момент. Това със сигурност ще повиши ефективността на изпълнението на всяка ваша задача.

5. Липсата на пари. Почти никой от мотивиращите лектори в мрежата не ви казва, че ще се нуждаете от начален капитал, за да стартирате свой бизнес в интернет. Умишлено или не, тази информация ви е спестена и я откривате сами в движение. Сумата в повечето случаи е минимална – такса за ползване на услугите на някоя платформа, месечен абонамент за хостинг за вашия уебсайт или спонсорирани рекламни кампании, с които да популяризирате дейността си, но все пак това са си финанси, които трябва да предвидите.

6. Мързелът. Това, че сам сте си шеф, не означава, че ще работите по-малко – точно обратното. Трябва да сте готови да жертвате много повече, отколкото изисква нормалната чиновническа работа от 9 до 5. Ако това е, което винаги сте мечтали да правите, трябва да знаете, че поне в началото ще се наложи да жертвате неща като свободно време, сън, социални контакти, време за приятели и т.н. Вселената не се интересува дали сте уморени, тя следва собствения си ход и вие ще трябва да се синхронизирате с нея, а не обратното. Мързелът е най-големият враг на всеки предприемач.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички