Защо лятото е идеалното време да поискате повишение на заплатата


Защо лятото е идеалното време да поискате повишение на заплатата
Снимка: Thinkstock

3357

Имате нужда от повече средства или смятате, че сте заслужили повишение? Не се колебайте да предприемете нещо. Лятото е най-подходящото време да поискате ръст на заплатата, пише анализаторът Иън Салисбъри за Money.com. В този период на годината бюджетите на компаниите са все още гъвкави, а и шефът ще има повече време да изслуша аргументите ви. Освен това повечето хора се опитват да си издействат увеличения в края на годината. Ако вие го направите в средата й, няма да имате конкуренция.

Как обаче да подходите? На първо място е важно да демонстрирате значимостта на извършваната от вас работа. Опитайте се да намерите баланса между самохвалството и необходимото изтъкване на постиженията си. Погрижете се началникът ви да разбира винаги, когато сте осигурили дадена полза за компанията.

Да приемем, че вече сте стигнали до преговори за ръста на възнаграждението. Действайте разумно. Най-добре е да кажете сума, малко по-висока от тази, която реално искате. Ръководството със сигурност ще я намали, така че в крайна сметка ще постигнете именно желаните цифри.

Ако пък сте в задънена улица на настоящото си работно място, огледайте се дали конкурентите ви търсят кадри. Често това се случва именно през лятото. Нищо чудно да си осигурите по-голяма заплата, прехвърляйки се в друга компания. В случай, че сте достатъчно смели, може и да използвате малък трик – да кажете на работодателя си, че имате апетитно предложнеие от други и да видите дали няма да се опита да ви задържи чрез още по-апетитно. Е, винаги съществува рискът да ви отреже, но пък какво е животът без риск?

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички