Защо постоянно чувстваме, че времето не ни стига?


Защо постоянно чувстваме, че времето не ни стига?
Снимка: Thinkstock

4959

Постоянно сте напрегнати, сроковете чукат на вратата, а задачите в списъка ви се увеличават, вместо да намаляват? Не сте единствени. В днешния забързан свят много хора страдат от постоянното усещане, че времето им се изплъзва. Ето какви могат да са причините за това и как да ги избегнете:

Не ставаме достатъчно рано. Безброй проучвания обвързват ранното ставане с успеха в кариерата. Хората, които предпочитат да си поспиват повече, по-често се оплакват, че им е трудно да организират деня си.

Захващаме се с прекалено много неща наведнъж. Вместо да ни помага, това е ни прави по-малко продуктивни, показва изследване на университета Станфорд. Затова е препоръчително да се фокусираме върху всяка една задача по отделно.

Не си поставяме приоритети. Важно е да подреждаме задълженията си по важност и да „атакуваме“ тези, които са най-горе в класацията, първо. Така ставаме и по-ефективни.

Лесно се разсейваме. Разговори, SMS-и, социални мрежи – в днешно време изобщо не е трудно човек да се поддаде на изкушението да се разсее за 5 минути от работа. Или пък за 30. Ако искате да свършите нещо бързо, по-добре се изолирайте на тихо място и не посягайте към телефона си. И не се притеснявайте да направите забележка на някого, ако постоянно ви прекъсва.

Нямаме дневен график. Хората, които действат хаотично, по-често чувстват, че времето не им достига. Отделяйте по няколко минути сутрин (или дори предната вечер), за да планиране деня си.

Отношението ни е погрешно. Много от нас често казват, че не четат/тренират/пътуват и т.н, защото нямат време. Не забравяйте обаче, че всичко е въпрос на мотивация и добра организация. Останалото са просто извинения.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички