Купиха паркомясто за близо 1 млн. долара


Купиха паркомясто за близо 1 млн. долара
Снимка: iStock/Guliver

6023

Най-скъпото паркомясто в света смени собственика си за "скромните" 969 000 щатски долара или 7,6 млн. хонконгски долара. То се намира в The Center - петият по височина небостъргач в Хонконг (73 м), който влезе в новините през 2017 г. с това, че стана най-скъпата офис сграда в света при продажбата ѝ за над $5 млрд. и все още държи рекорда.

В кулата няма жилищни площи, а само офиси. Купувачът всъщност е бизнесмен с офис в сградата, самоличността му обаче се пази в тайна, съобщава South China Morning Post.

Мястото за паркиране е B1-1023 и все още не се използва. То се намира на последния етаж на 3-етажния паркинг в бизнес сградата и има много бърз достъп до асансьорите за вътрешността на сградата.

The Centre е дом на много фирми, основно в сферата на технологиите и автобусни компании. Тя разполага само с 402 паркоместа, а офис пространството дадено под наем е 1,2 млн. кв. м.

Цените на паркингите в Хонг Конг надминаха пазара на жилища през последните десетина години, на фона на свиващото се предлагане и на оживен пазар, готов да предложи оферти за недвижими имоти в ерата на свръх ниските лихви.

Реално плащайки близо милион долара купувачът е платил 3 пъти по-висока цена за квадратен метър от средната за жилище в Хонконг.

Сумата надвишава повече от 30 пъти средната годишна заплата в града. В същото време Хонконг върви към рецесия след близо 5 месеца на протести във финансовия център, където всеки всеки пети жител живее под прага на бедността.

Неравенството и растящата пропаст между богати и бедни в града не се ограничават от години и затова се стига до такива абсурдни разлики в начина на живот в Хонконг, посочва изданието.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички