Bentley и Porshe паднаха надолу в класацията за надеждност


Bentley и Porshe паднаха надолу в класацията за надеждност
Снимка:

1799

Рейтингът за надеждност на престижните марки, собственост на Volkswagen - Bentley и Porsche, падна значително. Лидерските позиции са за не толкова претенциозните японски марки Honda и Suzuki, съобщава auto-press.

Рейтингът е дело на авторитетния британски справочник What Car? съвместно със застрахователния портал Warranty Direct. В него влизат 38 автопроизводителя и няколкостотин модела, представени на пазара във Великобритания. Става дума за комплексна оценка на автомобили на възраст от 2 до 8 години, основана на броя повреди и цената на ремонта за условен километър пробег или години на собственост.

Според авторите на изследването луксозните марки Porsche и Bentley са с места в опашката на списъка, лидер е Honda, следвана от Suzuki, Toyota, Chevrolet, Mazda, Ford, Skoda, Hyundai, Nissan и Subaru. Единствената премиум марка в топ 10 на лидерите на рейтинга е Lexus.

Ако не говорим за марки, а за отделни модели, то най-надежден употребяван автомобил на острова е Honda Jazz. Второто място е за Mitsubishi Lancer, а позорното последно място за спортното Audi RS6. Всяко посещения на колата в сервиз излиза на собственика й винаги над 1000 паунда.

Изследователите са определили и най-често срещаните причини за отиване в сервиз. Почти четвърт от повредите са свързани с бордовата електроника и елинсталация. Не изостава с много и окачването - 22% от ремонтите се падат на различни повреди и счупвания в неговите елементи.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички