БМВ пуска първия си електромобил


БМВ пуска първия си електромобил
Снимка:

1710

През ноември БМВ ще пусне на пазара първия си изцяло електрически модел BMW i3, съобщава БГНЕС. "Влизаме на този пазар, за да бъдем значителен актьор", заяви Иън Робъртсън, търговски директор на германския автомобилен концерн. Той обаче отказа да разкрие целите за продажбите и производството.

Пазарът за този вид електрически автомобили остава "незрял" и ограничен, призна Робъртсън. BMW i3 ще се продава на цена от около 34 950 евро в Европа и 41 350 долара в САЩ. От ноември тя ще бъде пусната на големите европейски пазари в Германия, Франция, Италия или Великобритания, а от следващата година и в САЩ, Япония и Китай. "Очакваме Калифорния да бъде голям пазар за нас", заяви още Робъртсън.

Изцяло електрическата кола е предназначена за градски преходи, но БМВ ще предложи на своите клиенти да наемат класическите й коли за по-дълги придвижвания като например заминаването на ваканция. "Още от самото начало ние ще реализираме печалби за всеки произведен автомобил", смята Робъртсън.

"Все още съществува сдържаност от страна на потребителите към изцяло електрическите автомобили" заради липсата на инфраструктура за презареждане, заяви Йън Хенри, директор на специализираната фирма AutoAnalysis. Според него обаче БМВ не допуска грешки и новият електромобил ще бъде успешен. Луксозният хибриден модел i8 пък ще бъде пуснат на пазара догодина.

 

  • Етикети:

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички