Chevrolet представя специален автомобил за млади шофьори


Chevrolet представя специален автомобил за млади шофьори
Снимка:

2363

Младите шофьори, особено в тийнейджърска възраст, могат да бъдат опасни на пътя. Затова американската компания Chevrolet е разработила система, която ги предпазва и информира родителите им при рискова ситуация, съобщава Wired.

Функцията “Teen Driver” ще започне да се предлага в новия модел Chevy Malibu през 2016 година. Тя може, например, да изключи звука на радиото, ако шофьорът не е сложил предпазен колан. Системата позволява на родителите да поставят ограничения при използването на автомобила. Тинейджърите шофьори могат да бъдат лишени от възможността да изключат функции, свързани със сигурността, каквито са контрола на стабилността и тракцията, асистента при паркиране, дневните светлини и наблюдението на “сляпата точка”. Родителите могат да определят и максимална скорост, като превишаването й задейства визуални и аудио предупреждения.

Благодарение на “Teen Driver” родителите ще разполагат с доклад за изминатите километри, максималната скорост, броя на предупрежденията за превишаване на скоростта, както и за евентуални събития, задействали системите за сигурност на автомобила.

Технологията не е нещо напълно ново. Chevrolet, а и други компании, предлагат режим на управление на колата, който ограничава начина на шофиране. Трябва да се отбележи също, че системата не разполага с възможност за ограничаване на разсейването по време на шофиране, причинено от използване на мобилни устройства. Може би Cherolet трябва да разработи технология, която сръчква тинейджъра всеки път, когато гледа към телефона си, вместо към пътя.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички