Даваш стара кола – Букурещ ти дава близо 2000 евро


Даваш стара кола – Букурещ ти дава близо 2000 евро
Снимка: iStock

15996

Букурещ ще отпусне 5000 еко ваучера на стойност 9000 леи (1883 евро) на жителите си в замяна на предаване за унищожаване на стар автомобил, реши общинският съвет на румънската столица, съобщава агенция Agerpres.

Кметът на Букурещ Габриела Фиря отбеляза, че мярката е насочена основно към лицата, които имат постоянен адрес в централната част на Букурещ и притежават силно замърсяващи стари автомобили.

Тя уточни, че ваучерите могат да бъдат използвани за покупка на по-благоприятни за околната среда автомобили или пък на домакински електроуреди.

Приоритет за получаване на ваучерите ще имат жителите от централната част на града, но ако няма достатъчно желаещи, от тях ще може да се възползват и живеещите в други квартали.

Фиря отбеляза, че това е втори етап от програмата за стимулиране на премахването на силно замърсяващите автомобили от трафика на Букурещ, като в първия етап от програмата миналата година са били раздадени 4000 такива ваучери от предвидените 5000.

На днешното заседание Габриела Фиря и съветниците от опозиционната Социалдемократическа партия са дошли със санитарни халати и защитни маски, обяснявайки, че се пазят от "правителствените вируси".

"Пазим се от правителствените вируси. Много недоволства, малко отпуснати средства, малко пенсии. Задлъжняване на страната за следващите 30 години", посочи Фиря.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички