Електромобилът, който ще се конкурира с новата Tesla


Електромобилът, който ще се конкурира с новата Tesla
Снимка: Fisker

3658

Датският дизайнер Хенрик Фискер показа първия модел на своята нова фирма Fisker Inc. Това е електрическият седан EMotion, който ще трябва да се конкурира с Tesla Model S, съобщава Actualno.com. 

Машината трябва да се появи на пазара през 2017 г., като освен впечатляващ външен вид ще предлага и едни от най-добрите технически показатели сред електромобилите. Името на модела всъщност представлява игра на думи. От една страна – емоции (emotion), а от друга придвижване на електричество (e-motion). Дизайнът прави впечатление с вдигащите се нагоре врати тип „крила на пеперуда” и агресивната си предница с бумерангообразни светодиодни фарове.

В конструкцията на Fisker Emotion са изпозвани карбон и алуминий, като впечатление прави и късото разстояние между двете оси. Като цяло екстериорът на електромобила с 4 врати до голяма степен напомня този на Tesla Model 3, което вероятно ще доведе до нови обвинения в плагиатство срещу Фиксер. Самият той предпочита засега да запази в тайна интериора, но разкрива, че задният ред седалки е доста просторен.

Основният източник на енергия във Fisker Motion е графенова батерия, разработена от падразделението Fisker Nanotech. Напълно заредена тя трябва да стигне за пробег от 644 км. Това е с почти 120 км повече от разстоянието, което може да преодолее топ-версията на Tesla Model S. Максималната скорост на спортния електромобил е 294 км/ч.

Известно е още, че EMotion ще получи пълноценен автопилот, кото е разработен от един от партньорите на Fisker Inc. Знае се още, че компанията готви и втори електрически модел, който ще бъде далеч по-достъпен като цена

 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички