"Крайслер" изтегля над 2 млн рискови джипа от пазара


"Крайслер" изтегля над 2 млн рискови джипа от пазара
Снимка:

1114

Американският автомобилен гигант "Крайслер" обяви, че ще изтегли 2.7 млн. джипове "Либърти" и "Гранд Чероки", заради предполагаем проблем с двигателите им, предизвикали десетки смъртни случаи, предаде АФП.

Съгласието на №3 в американското автомобилостроене дойде две седмици след отказа на "Крайслер" да се съобрази с преценка на Националната администрация по безопасност на магистралния трафик (НАБМТ), според която съществува риск от запалване.

НАБМТ е регистрирала 51 смъртни случая вследствие на възникнал пожар във въпросните автомобили при катастрофа. Възпламеняването при тях е предизвикано от дефект на резервоарите, който води до разкъсването им и предизвикване на пожар, твърди регулаторът. Става въпрос за модели "Либърти", произведени от 1993 до 2004 година и "Гранд Чероки", излезли от конвейер между 2002 и 2007 година.

"Крайслер" настояваше, че заключенията не отговарят на реалността и отказваше да изпълни предписанията. Сега заявява, че двете страни "са разрешили противоречията" си по въпроса. Компанията обяви, че макар и автомобилите им да не са дефектни и да са сред най-сигурните, проблемът е предизвикал безпокойство у клиентите и компанията е решила да предприеме съвместни действия с НАБМТ. Допълнителните мерки ще гарантират безопасността на возилата, уверяват от компанията.

  • Етикети:

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички