Maserati също пуска електромобил


Maserati също пуска електромобил
Снимка:

2441

Тенденцията за преминаване към модели, задвижвани от електрически двигатели, няма да пропусне и италианският производител Maserati. В компанията обаче няма да преправят някой от сегашните си модели, а ще електрифицират бъдещата си суперкола Alfieri, която трябва да бъде готова в стандартния си вариант през 2019 г. Това призна главният инженер на концерна Fiat Chrysler Automobiles – Роберто Фидели, цитиран от Automotive News и Actualno.com.

Електрическият спортен автомобил ще се появи около година след своя бензинов „събрат”. Първоначално ще бъде представен само концептуален модел, а едва на по-къснет етап ще бъде готова и серийната му версия. Нейният основен конкурент на пазара ще бъдат електромобилите на Tesla.

Прототипът Maserati Alfieri бе представен през пролетта на 2014 г., като се очаква серийната версия да получи същия дизайн, но да бъде изграден на напълно нова платформа със задно предаване.Част от нейните елементи ще бъдат заети от шасито на Maserati Ghibli. Новото купе ще бъде по-голямо от Porsche 911, като ще се приближава на размери до Jaguar F-Type.

Моделът на италианците ще получи бензинов V6 двигател с мощност 410, 450 и 520 к.с. Ще има и версия кабриолет. Очакваше се двата варианта да бъдат готови още през 2016 г., но в Maserati взеха решения да отложат пускането на Alfieri, за да се съсредоточат върху направата на друг нов модел. Той трябва да се превърне в приемник на сегашните GranTurismo и GranCabrio

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички