Nissan започва полеви тестове на "робо-таксита"


Nissan започва полеви тестове на "робо-таксита"
Снимка: Getty Images

3100

Nissan ще започне полеви тестове за автономни "робо-таксита" в Япония в началото на следващата година, докато съперници по целия свят ускоряват развитието на самоуправляващите се технологии. Това предаде AFP.

Автомобилният гигант и японската компания за мобилни игри DeNA съвместно разработиха новите автомобили без шофьор, наречени Easy Ride. Те планират да проведат теста в продължение на две седмици през март в Йокохама, югозападно от Токио, като използват две електрически автономни превозни средства. Целта е услугата да бъде пусната до 2020 г. Тя ще бъде налична за клиентите чрез мобилно приложение.

Очаква се услугата да е достъпна на множество езици. Ще бъде ползвана и дистанционна система за наблюдение, за да се гарантира безопасността на пътниците.

Броят на чуждестранните посетители в Япония достига рекордни висоти преди Олимпиадата през 2020 г. в Токио. Автомобилните гиганти вече се състезават за напредъка при автономните превозни средства, а конкуренцията им включва предприемачи от Силициевата долина като Apple, Google, Tesla и Uber.

Миналата седмица General Motors заяви, че ще опита да изпревари своите конкуренти, като стартира мащабна флота от автономни таксита до 2019 г.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички