Пазарът на коли в Европа с най-лоши данни от 20 години насам


Пазарът на коли в Европа с най-лоши данни от 20 години насам
Снимка:

722

Тежката рецесия в много европейски страни продължава да влияе зле на автомобилния пазар. Последните данни на Европейската асоциация на автомобилните производители сочат, че през май 2013 г. регистрациите на нови коли са отбелязали най-големия си спад от 20 години насам. Те са паднали с 5.9% до 1.04 милиона автомобила, предаде БГНЕС.

След като година и половина пазарът на коли в Европа непрекъснато вървеше надолу, през април имаше лек повод за оптимизъм – бе регистрирано повишение с 1.7%. Оказа се обаче, че то е за кратко. През май дори водещият европейски автомобилен пазар Германия, който дълго време устояваше на кризата, е регистрирал понижение с 9.9%. Спад имаше и при пазарите в Италия, Испания и Франция. Единствено Великобритания е регистрирала увеличение на продажбите с 11 на сто.

Френските автомобилни концерни пък отбелязват сериозен спад на продажбите, като тези на „Пежо-Ситроен” са намалели с 13.2%, а на „Рено” - с 10 на сто. Понижението при германската компания „Фолксваген” е по-малко – 2.8%. Общо регистрираните нови автомобили в ЕС намаляват със 6.8% за първите пет месеца на годината. Данните обаче не включват Малта, защото няма информация за нейния автомобилен пазар.

  • Етикети:

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички