S&P's понижи кредитния рейтинг на Volkswagen


S&P's понижи кредитния рейтинг на Volkswagen
Снимка: Getty Images/Guliver

2101

Продажбите на автомобили Volkswagen в САЩ са намалели драстично през ноември - с близо 25% на годишна база. Това доведе до незабавна реакция на агенцията Standard and Poor's, която намали кредитния рейтинг на автомобилната компания от A- на BBB+.

В свое съобщение Volkswagen потвърди, че скандалът с вредните газови емисии, отделяни от нейните дизелови автомобили, е повлиял силно негативно на продажбите ѝ в САЩ. Именно там избухна самият скандал през септември, като само в рамките на ноември компанията е продала с 24,7% по-малко автомобили на американския пазар спрямо същия месец на предходната година.

Компанията обяви, че спадът в продажбите отразява негативното въздействие на неотдавнашното спиране на продажбите на нейни двулитрови и трилитрови дизелови модели, което е причинило осезаем ефект върху продажби ѝ в САЩ. Най-големият автомобилен производител в Германия е продал по-малко от 24 хиляди автомобила през ноември в сравнение с 32 хиляди преди година, като най-солиден спад бележат продажбите при моделите Golf и Passat.

Трябва обаче да се има предвид, че пазарът в САЩ има относително ограничена роля в дела на продажбите на Volkswagen, като само в рамките на октомври немският концерн осъществи продажби на 490 хиляди автомобили в световен план.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички