Tesla се изкачи стремглаво в класацията на най-иновативните компании


Tesla се изкачи стремглаво в класацията на най-иновативните компании
Снимка: Getty Images

3227

Производителят на електромобили Tesla зае трето място в класацията на най-иновативните компании в света. Фирмата бе включена в подреждането реномираната консултантска агенция Boston Consulting Group преди само две години и тогава бе чак на 41-о място.

Tesla е трета в списък с 50 фирми, изготвен на базата на проучване сред 1500 служители на ръководни постове в широк кръг компании. В първите 10 компании има още 3 автомобилни производители, но по-скоро насочени към конвенционалния бензинов пазар, съобщава AFP.

Apple и Google запазват съответно първото и второто място и тази година. След третите Tesla, първата десетка се допълва от Microsoft, Samsung, Toyota, BMW, Gilead, Amazon и Daimler.

В пълният списък има 29 американски компании, 11 европейски и 10 азиатски. Само 12 са в технологичния сектор, а същевременно е видимо присъствието на гиганти от индустриалната ера като General Elecric и Dow Chemical.

Около 80% от участвалите в проучването мениджъри са заявили, че иновациите са приоритет в техните бизнес начинания, но „основен” приоритет са за едва 1/5 от тях.

Създателите на доклада изтъкват, че тенденцията, която става по-ясна след тазгодишното изследване, е за все по-голямото значение на науката и технологиите при бизнес иновациите. Отличен пример за това е “Дженерал Електрик“, които въвеждат все повече използване на 3-D принтиране в машиностроенето.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички