Tesla спира да предоставя безплатно зареждане на клиентите си


Tesla спира да предоставя безплатно зареждане на клиентите си
Снимка: Getty Images/Guliver

2929

Компанията Tesla Motors спира да предоставя на купувачите на нейни автомобили възможност за безплатно ползване на мрежата от фирмени зарядни станции Supercharger. Това ще стане в началото на 2017 г., съобщава официалната интернет-страница на американския производител на електромобили, цитирани от Actualno.com.

Досега се твърдеше, че правото на безплатно ползване на мрежата Supercharger ще имат бъдещите собственици на новия електромобил на марката – Tesla Model S. Първите бройки от него трябва да достигнат до крайните клиенти през втората половина на 2017 г.

От компанията обаче уточняват, че собствениците на всички автомобили Tesla, поръчани след 1 януари 2017 г., ще получат специални карти. С тях те ще могат да зареждат безплатно 400 кВт/ч енергия на своите превозни средства, което е достатъчно за пробег от около 1600 км.

След изтичането на този бонус, клиентите ще трябва да доплатят „малка сума” да използването на зарядните станции. Каква ще бъде тази сума, ще се разбере до края на годината. Купувачите, които до края на 2016 г., си поръчат модел на Tesla, обаче ще продължат да ползват Supercharger безплатно.

Към момента в цял свят функционират 734 станции за бързо зареждане Supercharger. Те работят на територията на Северна Америка, Европа, Азия и Австралия.

 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички