Volkswagen е заплашен от съдбата на Nokia


Volkswagen е заплашен от съдбата на Nokia
Снимка: Volkswagen Slovakia

6828

Volkswagen трябва да ускори трансформацията си, за да не последва съдбата на Nokia, която изгуби водещата си роля на пазара на смартфони, а впоследствие тотално спря да ги произвежда.

Това предупреди изпълнителният директор на германския концерн Херберт Дийс на заседание на висшия мениджмънт на групата.

"Големият въпрос е: достатъчно бързи ли сме? Ако продължим със сегашната си скорост, това ще бъде много трудно", отбеляза Дийс, цитиран от Reuters.

Volkswagen трябва да премине от производител на превозни средства към производител на мобилни устройства, посочи той. "Ерата на класическите автомобилни производители приключи", категоричен бе ръководителят.

Volkswagen трябва да се захване със софтуера и електрониката на превозните средства, както и да произвежда голям брой електрически превозни средства и батерии, така че да може да спазва строгите правила срещу замърсяването на въздуха.

"В обобщение това вероятно е най-трудното предизвикателство, с което Volkswagen се е сблъсквал някога", каза Дийс и добави, че през 2020 г. производителят на автомобили трябва да се стреми да поддържа маржовете на печалба.

Германският концерн ще се стреми да намали сложността, да повиши производителността и да съкрати разходите.

Автомобилният производител ще намали инвестициите в горивни клетки, тъй като те няма да бъдат толкова конкурентоспособни като електрическите превозни средства поне още десетилетие.

"Трябва да намалим ангажираността си и да я разтегнем, докато не се създадат предпоставките за по-добра рентабилност", каза висшият ръководител.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички