Volkswagen оспори новите обвинения на американските регулатори


Volkswagen оспори новите обвинения на американските регулатори
Снимка: Getty Images

2598

След като вчера Агенцията за опазване околната среда на САЩ (EPA) отправи нови обвинения срещу Volkswagen във връзка със скандала за манипулиране на вредните газови емисии, германският автомобилен гигант оспори претенциите.

EPA посочи, че проведените от нея неотдавна тестове за показали, че Volkswagen е инсталирала устройства, насочени към манипулиране на тестове за замърсяване на околната среда в САЩ, засягащи някои от моделите на дизелови автомобили както на "Фолксваген", така и на нейните поделения "Порше и "Ауди". Според американския регулатор тези модели превозните средства са увеличили емисиите на азотен оксид с до девет пъти над допустимия стандарт.

Volkswagen отново не успява да изпълни задължението си да спазва закона, който защитава чистия въздух за всички американци, заяви Синтия Гилс, асоцииран администратор за прилагане и спазване на правилата на EPA.

Говорител на немския автомобилен гигант обаче оспори констатациите на американската агенция, заявявайки, че компанията не е инсталирала софтуер, целящ да представи неверни резултати за емисионните тестове в която и да е друга марка от посочените по-горе автомобили. Това предаде AFP.

"Това е позволен софтуер. Поставеният от EPA въпрос е пределно ясен - Иска ли САЩ конкуренция на американския автомобилен пазар, или не?", заявява говорителят.

В същото време Volkswagen заяви, че си сътрудничи с агенцията и в тази връзка е изпратила в САЩ свои представители на най-високо равнище.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички