Болестта, която помогна на Ричард Брансън да успее


Болестта, която помогна на Ричард Брансън да успее
Снимка: Getty Images/Guliver

11009

Милиардерът Ричард Брансън смята, че дислексията поне донякъде е причина за успеха му, а хората с това заболяване вероятно ще притежават "уменията на бъдещето".

Eднo от силните качества, които хората с дислексия обикновено имат, е ярко въображение. Пример за това са Томас Едисън, Хенри Форд и Стив Джобс.

"Дислексията ми оформи облика на Virgin още в самото начало, а въображението беше ключът към много от нашите успехи", пише Брансън в блога си, цитиран от CNBC.

"Това ми помогна да мисля мащабно, но да запазя обикновените послания в нашите съобщения. Светът на бизнеса често се увлича от факти и цифри – и докато детайлите и данните са важни, способността да мечтаеш, да мислиш концептуално и да правиш иновации е нещото, което определя разликата между успешното и неуспешното.

Основателят на Virgin Group добави, че уменията, свързани с дислексията, ще бъдат силно необходими в новите работни реалности. Той цитира проуване на Ernst & Young, според което дислектиците имат "точно необходимите умения за работното място на бъдещето".

"Решаването на проблеми, креативността и въображението ще бъдат силно търсени с възхода на изкуствения интелект и автоматизацията", посочва Брансън.

"Трябва да спрем да се опитваме да накараме всички деца да мислят по еднакъв начин. Трябва да подкрепяме и насърчаваме всички видове неврологично разнообразие, да насърчаваме детското въображение, креативност и способност за решаване на проблеми – уменията на бъдещето", обяснява милиардерът.

Схващането, че творческите умения ще стават все по-важни, набира все повече привърженици.

През август вицепрезидентът по облачни услуги и иновации в Oracle – Джон Абел, каза пред CNBC, че служителите се нуждаят от творчески умения, с които ще се предпазят да не бъдат заменени от роботи.

Изпълнителният директор на Pearson Джон Фалън заяви, че способностите, които са най-изолирани от автоматизацията, са "уникални човешки умения" като креативност, убедителност и съпричастност.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички