Ричард Брансън съветва как да увеличите стократно шансовете си за успех


Ричард Брансън съветва как да увеличите стократно шансовете си за успех
Снимка: Getty Images/Guliver

5830

Всяка година основателят на Virgin Group Ричард Брансън организира конкурс за бизнес идеи. По повод тазгодишното издание той сподели своето виждане за това как човек може да повиши многократно шансовете си за успех в кариерата.

"Какво предизвиква хората да измислят страхотни идеи за бизнес? Трудностите. Когато си ядосан на нещо, използваш тази емоция и получаваш вдъхновение как да решиш проблема си", заяви Брансън, цитиран от Business Insider.

За пример той даде съсъздателя на компанията Innocent Ричард Рийд. Неговата първа работа била във фабрика за кучешка храна, където му плащали по 2 паунда на час. Задължението му било буквално да седи по цял ден на колене и да събира падналите от машините кучешки бисквитки.

Рийд бил сигурен, че има и по-добър начин да се върши тази работа и помолил началника да му даде метла, с която да събира бисквитите. "Синко, метлата си ти", му казал шефът. В този момент Рийд разбрал, че иска сам да си бъде шеф и решил да стартира собствен бизнес. 

Брансън цитира и атлетът Мохамед Фара, според който спортът също може да ни научи много за бизнеса. И в двете сфери трябва да бъдеш честен със себе си. Понякога ще се проваляш и ще правиш грешки. Но именно чрез тях можеш да добиеш най-силната мотивация.

"Каквото и да правиш в живота - да тичаш маратон, да създаваш бизнес, каквото и да е, използвай яда си като вдъхновение и ще имаш много по-големи шансове за успех. А и ще се забавляваш повече", обобщава Брансън.

 

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички