"Булгаргаз" ще иска около 9 на сто поевтиняване на газа (видео)


"Булгаргаз" ще иска около 9 на сто поевтиняване на газа (видео)
Снимка:

606

Около 9% ще бъде намалението на цената на природния газ, което ще поиска "Булгаргаз" от ДКЕВР за следващото тримесечие, съобщи директорът на "Булгаргаз" Димитър Гогов, предаде БГНЕС.

Точно колко ще бъде исканото намаление ще стане ясно следващия понеделник (10 декември), когато общественият доставчик ще внесе заявлението си в ДКЕВР. Може да има незначителна промяна, но със сигурност по-малка от един процент, уточни Гогов.

Шефът на "Булгаргаз" каза още, че търпението на компанията към "Топлофикация - София" вече се изчерпва. Топлофикационното дружество дължи 167 млн. лева, което е много, каза Гогов.

Сумата е още по-голяма и предвид факта, че задълженията на всички топлофикационни дружества в страната са общо 184 млн. лева. Това означава, че 90% от задълженията се падат на "Топлофикация-София".

График за разплащане на задълженията на „Топлофикация – София” е направен още през 2009 година. Не смятам обаче, че когато, погасявайки сметките си, натрупваш допълнителни задължения, изобщо може да става въпрос за разплащане, отбеляза изпълнителният директор на доставчика, цитиран от Агенция Фокус. Той заяви, че „Булгаргаз” има желание да доставя газ и иска да води добър диалог с клиентите си, но няма как всичко да е за сметка на доставчика.

Според Гогов "Топлофикация-София" изпитва затруднения заради ниската събираемост на сметките от своите потребителите, но трябва да се намери решение на проблема.

Апелирам към всички потребители на „Топлофикация – София” - да намерят вариант да погасят задълженията си, защото тази неприятна ситуация се отразява на всички, коментира още Гогов.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички