ЕС ще финансира 248 нови проекта за околната среда


ЕС ще финансира 248 нови проекта за околната среда
Снимка:

648

248 нови проекта по програма LIFE+, която е фондът на Европейския съюз за околната среда, бяха одобрени за финансиране от ЕС.

Проектите обхващат дейности в областта на опазването на природата, изменението на климата, политиката в областта на околната среда и информацията и комуникацията по екологични въпроси във всички страни от Съюза. Общите инвестиции са на стойност 556.4 млн. евро, от които 281.4 млн. евро ще бъдат предоставени от ЕС.

Европейският комисар по въпросите на околната среда Янез Поточник заяви: „По програма LIFE+ продължава да се предоставя жизненоважно финансиране за новаторски проекти. Чрез тези нови проекти ще се допринесе значително за опазването, съхраняването и увеличаването на природния капитал на Европа. Те ще са в подкрепа на целта за превръщане на ЕС в ресурсно ефективна, по-екологична и по-конкурентоспособна нисковъглеродна икономика."

Комисарят по действията в областта на климата Кони Хедегор заяви: „Радвам се да видя и тази година, че с все по-голям дял от проектите по програма LIFE се подпомагат действията в областта на климата. Искаме да подобрим това още повече - в новата програма LIFE за периода 2014 - 2020 година са предвидени над 850 млн. евро за подобни действия. Така средствата, изразходвани за действия в областта на климата, ще се увеличат приблизително 3 пъти.

  • Етикети:

Още от ЕС в развитие


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички