Златанова: Темата за еврофондовете се политизира


Златанова: Темата за еврофондовете се политизира
Снимка:

11330

През последните няколко години темата за еврофондовете беше изключително политизирана и използвана за политически цели. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, която посети новооткрита информационна приемна в Борисовата градина в столицата, която разяснява на граждани европейските проекти, които страната ни изпълнява, съобщава Агенция „Фокус”.

„Ние, на практика говорим за едно и също с г-н Дончев. Политизирането не ни върши добра работа”, подчерта Златанова. По думите й – ако това политизиране е липсвало, на всички е щяло да бъде обяснено, че бъдещият програмен период е различен от настоящия. Вицепремиерът обясни, че има разлика в метода на финансиране на европейските средства през бъдещия програмен период и няма да е както до сега - всички заделени средства за страната да бъдат разпределени в Оперативните програми.

„Оперативните програми вече не разполагат с всички потенциални пари, които страната би могла да усвои”, отбеляза Зинаида Златанова.

Тя добави, че представените вече предвидени средства са сигурните суми, които страната ни ще усвои по Оперативните програми. „Факт е, че нуждите в България са ни много големи, но за съжаление европейските средства са ограничени. Наша обща задача на правителството, на министерствата, на общините е заедно да постигнем консенсус за тези пари, с които разполагаме”, коментира още Златанова.

Още от ЕС в развитие


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички