5 неща, които трябва да знаете за новия шеф на Volkwagen


5 неща, които трябва да знаете за новия шеф на Volkwagen
Снимка: Getty Images/Guliver

3863

След избухването на грандиозния скандал около Volkswagen миналата седмица, бе въпрос на време да се направят смени на високо ниво в ръководството на компанията. Мартин Винтеркорн хвърли оставка, а неговият пост на изпълнителен директор бе зает от Матиас Мюлер, досегашен шеф на Porsche. Ето някои от по-интересните факти за него:

1. Мюлер е прекарал 30 години във Volkswagen, като е заемал различни длъжности, включително в IT отдела. Колегите му го определят като опитен и сговорчив човек, на когото може да се разчита.

2. Справя се впечатляващо с работата си. Шеф е на Porsche от 2010 г. По време на управлението му компанията има рекордни приходи, особено през последната фискална година.

3. Има голяма подкрепа в рамките на Volkwagen. Смята се, че Мюлер е човек на Фердинанд Пиех, внукът на основателя на Porsche.

4. Името на Мюлер не е свързано със скандала с вредните емисии. При колите на Porsche въпросните двигатели не са използвани, така че той с чиста съвест може да каже, че няма нищо общо.

5. Притежава широк набор от умения. Мюлер е завършил „Компютърни науки“ в Мюнхенския университет. В автомобилната комапния пък е работил в няколко различни отдели, което му е позволило да натрупа знания в различни области.

Припомняме, че Volkswagen е заплашена от глоба в размер на милиарди долара, след като стана ясно, че е прикривала количеството вредни газови емисии, отделяни в атмосферата от колите ѝ.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички