5 успели личности, чиято кариера е започнала с провал


5 успели личности, чиято кариера е започнала с провал
Снимка: Getty Images / Guliver

5491

Когато периодът е неползотворен в професионално отношение, е лесно да си мислим, че нашите провали са по-тежки от тези на другите. От всяка неприятност обаче може да се научи нещо ново. Доказват го тези успели личности и настоящи милионери, които не са започнали кариерата си по най-добрия начин.

Стивън Спилбърг (на снимката). „Челюсти“, „Извънземното“, „Джурасик парк“, „Спасяването на редник Райън“ - списъкът с хитови ленти на режисьора е дълъг. Преди всичко това обаче Спилбърг на два пъти не бил приет във факултета за кино изкуство на Университета на Южна Калифорния. Все пак не останал с лоши чувства към учебното заведение и дори му е правил дарения, а през 1994 г. получава почетна титла от там.

Ана Уинтър. Главната редакторка на Vogue е номер 28 в класацията на Forbes за най-влиятелните жени на планетата. В младостта си обаче тя била уволнена от редакторския си пост в Harper's Bazaar с обвинението, че не разбира пазара. „Мисля, че всеки трябва да бъде уволнен поне веднъж. Полезно е“, заявява Уинтър.

Еван Шпигел. Той е най-младият милиардер на планетата. Преди няколко години обаче нещата не вървели особено добре за създателя на Snapchat. Приятелката му го зарязала, изгонили го от общежитието, а единственият потребител на услугата му бил майка му. И все пак с времето трудът и упоритостта му се отплатили.

Ариана Хъфингтън. Главната редакторка на уважавания The Huffington Post получила 36 отказа за публикуването на втората си книга. Когато се кандидатирала за губернатор на Калифорния през 2003 г., пък взела само 0,55% от вота. Нито едно от тези неща не я отчаяло. Днес Хъфингтън има 13 публикувани книги и цяла бизнес империя.

Конан о'Брайън. Само два месеца след като го избрали да води The Tonight Show, о'Брайън бил заменен с Джей Лено. Той бил сломен от новината, но всяко зло за добро – по-късно започва да води собствено токшоу, наречено Conan, което става изключително популярно в САЩ.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички