8 богати и известни личности, профукали всичките си пари


8 богати и известни личности, профукали всичките си пари
Снимка: Getty Images

8194

Трудно е да си представим, че човек може да загуби от глупост милиони долари. Но явно се случва. Ето от кои знаменитости да не взимате пример за управлението на финансите си.

Ким Бейсинджър. През 1993 г. актрисата обяви фалит, след като бе осъдена за милиони от филмово студио заради това, че се отказала от роля в негова лента въпреки сключения договор. Слад краха обаче Бейсинджър продължи да работи активно и към момента банковата й сметка е в доста добро състояние.

Денис Родман. След като напусна NBA и спря до получава космическата си заплата, баскетболната звезда изпадна в затруднено положение. Трудно му беше да поддържа екстравагантния си начин на живот, като същевременно изплаща издръжка на децата си и се бори с алкохолизма. Нищо чудно, че прави мили очички на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун и дори дойде в българско риалити предаване срещу заплащане.

МС Хамър. Хип-хоп изпълнителят също банкрутира в средата на 90-те, но по негови думи това не било заради фриволно харчене, а защото дал работа на 200 души и после не успял да се справи финансово.

Франсис Форд Копола. Режисьорът два пъти е изпадал във фалит, като първия път е заради филма 'One From the Heart', в който той инвестира 27 млн.долара, но който му донася само 4 млн.печалба.

Лари Кинг. През 70-те г. бъдещият водещ загубил всичките си пари с необмислени начинания. После обаче му провървяло и днес той има състояние от над 150 млн.долара.

Никълъс Кейдж. Неотдавна той бе сред най-високоплатените актьори в Холивуд. Кейдж обаче си пада по лукса и даваше безумни пари за екзотични животни, частни самолети, вили и спортни коли. През 2009 г. пък го осъдиха за укриване на данъци и в следствие на всичко това сметките му доста изтъняха.

Майк Тайсън. През 20-годишната си кариера боксьорът е спечели впечатляващите 400 млн.долара. Заради затъване в тежки дългове обаче на него също му се наложи да обяви фалит преди време.

Майкъл Джексън. За Краля на попа често е казвано, че е бил милионер, който харчил като милиардер. Не е ясно колко бе богатството му, когато той почина на 50-годишна възраст, но голяма част от него бе изгубено заради дългове, необмислени покупки и зависимости.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички