Актьорите, които ни изненадаха с щедростта си


Актьорите, които ни изненадаха с щедростта си
Снимка: Getty Images

2653

Хората с големи финансови възможности често са смятани за алчни и склони да харчат хиляди за екстравагантни стоки, с които да демонстрират луксозния си начин на живот. Това обаче не важи за тези звезди от големия екран, които са се включили в безброй благотворителни инициативи и са дарили милиони за хора в неравностойно положение. Вижте от кого не е зле да вземем пример всички ние:

Джони Деп. През 2008 г. актьорът направи дарение от 1 млн.лири на британска болница, в която лекували дъщеря му. В допълнение завел целия персонал на театър и идвал облечен в костюма на Джак Спароу от „Карибски пирати“ да развлича болните деца. Като видял положителната реакция на малчуганите, започнал да пътува и да прави същото и в други болници.

Даниел Радклиф. Звездата от филмите за „Хари Потър“ е познат като много скромен и земен човек. Отделя много време за различни инициативи и за защита на основните човешки права. Радклиф също така е дарил огромни суми на различни организации. Казва, че се гордее с работата си за намаляване на хомофобията.

Мат Деймън. Познаваме го като суперагента Борн. В живота Деймън е много внимателен и щедър човек. Работи с H2O Africa Foundation – фондация, която се стреми да осигури питейна вода навсякъде в Африка. Дарявал е много средства за борбата със СПИН, с глада и с други каузи.

Джордж Клуни. Дори цяла статия няма да стигне, за да се опише благотворителната дейност на актьора. От дарения и работа за големи организации до оказване на помощ на отделни хора, Клуни е сред най-щедрите звезди в Холивуд. Той дори бе арестуван по време на мирен протест пред суданското посолство в САЩ заради насилието, продължаващо години в Судан. Актьорът дори често плаща сметките на другите гости в ресторанти, в които вечеря.

Киану Рийвс. Когато бил млад актьор, продуцентите възприемали Киану като повърхностен. Той обаче доказа, че е интелигентен, талантлив и изключително благороден. Подпомага безброй фондации и инициативи, сред които PETA и SickKids Foundation. Създал е и организация за борба с рака, след като сестра му е диагностицирана с левкимия. Киану е много щедър и към колеги си от филмовата индустрия. Знае се например, че е раздал голяма част от хонорара си за „Матрицата“ на хората от екипите за специални ефекти и грим, а на каскадьорите купил по един мотор „Харли Дейвидсън“.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички