Актрисата Ема Уотсън има офшорна компания, разкриха Panama Papers


Актрисата Ема Уотсън има офшорна компания, разкриха Panama Papers
Снимка: Getty Images

6237

Британската актриса Ема Уотсън, позната най-вече с ролята си на Хърмаяни във филмите за Хари Потър, е собственик на офшорна компания. Това става ясно от публикуваните в интернет преди дни Panama Papers („Панамските документи“), съобщава The Independent.

Говорителят на звездата потвърди, че тя има такава фирма на Британските Вирджински острови. По думите му обаче Уотсън не получава никакви данъчни облаги от нея, а я използва, за да защити личното си пространство.

„Ема, подобно на много други хора, създаде офшорна компания с цел да запази някаква анонимност и сигурност. Британските компании са задължени да публикуват детайли за техните акционери и собственици. Това не ѝ позволява да има тази анонимност, която защитава сигурността ѝ. Офшорните фирми не публикуват такива детайли. Ема не получава никакви данъчни или финансови облаги от компанията“, заяви той.

Panama Papers е мащабно журналистическо разследване, което разкри схеми за данъчни измами чрез офшорки. Много политици, бизнесмени и знаменитости от различни държави се оказаха замесени в подобни практики. Скандалът доведе до оставката на премиера на Исландия.

От документите започват да „изплуват“ и все повече български имена. От НАП направиха постъпления за получаването на данните и се зарекоха, че ще направят проверки.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички