Бившият шеф на Lehman Brothers: Не бяхме в банкрут


Бившият шеф на Lehman Brothers: Не бяхме в банкрут
Снимка: Getty Images

2512

Дик Фълд, бившият изпълнителен директор на Lehman Brothers, от която тръгна световната финансова криза през 2008 г., обича да изброява причините за рецесията. Сред тях са правителството, неразумните потребители, агресивните инвеститори и слабите регулации. Интересно как винаги пропуска ръководената от него финансова институция, пише Fortune.

По време на конференция в Манхатън вчера Фълд заяви, че Lehman Brothers не е била в лошо състояние през 2008 г. „Имахме 127 млрд.долара капитал. Не бяхме банкрутирали“, каза той.

„Няма достатъчно време на света да обясня какво бих направил по-различен начин, ако можех да се върна назад. Допуснах много грешки – от хората, които назначавах на ръководни позиции до ролята, която си мислех, че правителството има“, призна бившият топ банкер.

По думите му той направил всичко възможно да спаси банката, но тя „паднала като плячка в ръцете на други“. Въпреки всичко бил горд с култрата на работа, която наложил там. Фълд каза, че Lehman е била силно критикувана за управлението на риска, а всъщност всеки от служителите й бил експерт в тази област. Коментарът му предизвика възмутени и подигравателни реакции в Twitter.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички