Богаташите, които притежават 3-те най-скъпи частни острова в света


Богаташите, които притежават 3-те най-скъпи частни острова в света
Снимка: Getty Images / Guliver

7633

Ако преди в редиците на най-богатите хора в света бе модерно да притежаваш частен самолет, в последните години яхтите и островите са най-желаните придобивки. И докато едни от собствениците избират да живеят на острова си, други ги превръщат в луксозни курорти за избрани.

Холивудски звезди като Леонардо Ди Каприо, Том Ханкс и Джони Деп имат свои частни острови. Не те обаче имат най-скъпите такива в света, пише celebritynetworth.com. Най-много за островите си са платили:

3. Дейвид Копърфийлд


Известният маг притежава Musha Cay Island на Бахамите, който му е струвал 150 млн. долара. Тук на луксозна почивка идват знаменитости като Том Круз, Джон Траволта и Пенелопе Круз. Богатството на Копърфийлд се изчислява на 850 млн. долара.

2. Ричард Брансън


Собственикът на Virgin Group купува Necker Island за 200 млн. долара и го превръща в популярна туристическа дестинация за знаменитости като Опра Уинфри, Кейт Мос и Миранда Кер. Карибският остров с площ 74 акра е бил сцена на ревюто на бански на Victoria's Secret през 2010 г. Богатството на Брансън се изчислява на 5,1 млрд. долара.

1. Роман Абрамович


Собственикът на футболния клуб "Челси" плаща внушителните 400 млн. долара за New Holland Island (остров Нова Холандия край Санкт Петербург). Абрамович притежава доста острови, но този е най-скъпият в света. Бизнесменът притежава 12,8 млрд. долара в сметките си.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички