Брансън: Тръмп не е добър предприемач и няма да бъде добър лидер


Брансън: Тръмп не е добър предприемач и няма да бъде добър лидер
Снимка: Getty Images

3730

Попитайте сър Ричард Брансън какъв е най-добрият бизнес съвет, който е получавал, и ще научите, че е да не съжалявате за нищо. Времето, което прекарвате във вайкане за отминали грешки, е загубена възможност да направите нещо ново и по-добро.

Да не съжаляваш обаче не значи да се примиряваш с всичко случващо се. А по повод американските президентски избори Брансън (който е британец и няма да гласува на тях, разбира се) има непримирима позиция: Доналд Тръмп не бива да печели.

В текст в блога си Брансън написа, че изборът на бизнесмена и бивша риалити звезда за президент би бил „грешка“, тъй като на него му липсват уменията да бъде добър предприемач, а същите умения са важни и за лидерството.

„Лидерът трябва да бъде добър слушател, да поставя другите пред себе си, да иска да направи положителна промяна в света. Великите предприемачи градят бизнес с цел и винаги се отнасят към хората с уважение. А това не са черти, които виждам в Тръмп – нито в управлението на бизнеса му, нито в кампанията му“, споделя британският магнат.

Според него Тръмп е „ирационален, агресивен и няма идея как да създаде работни места в Америка“. Фокусира се върху „разделението и тесногръдието“ и страда от „липса на емпатия“.

„Две от най-полезните черти на предприемачите са знанието кога да поемеш риск и умението да взимаш правилни решения. Трябва да търсиш фактите, които са ти необходими, за да е мнението ти информирано. И не бива да допускаш страхът да ти влияе“, пише Брансън.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички