Дан Прайс - шефът, който увеличи заплатите на всичките си служители до 70 000 долара на година


Дан Прайс - шефът, който увеличи заплатите на всичките си служители до 70 000 долара на година
Снимка:

2620

Дан Прайс, изпълнителният директор на компанията за кредитни карти Gravity Payments, предизвика доста противоречиви коментари с решението си да увеличи драстично заплатите на 120-те си служители. Всички те вече получават по минимум 70 000 долара на година. Пред Money.com Прайс разкрива защо е предприел тази стъпка.

- Вдъхновили сте се да увеличите заплатите на служителите заради проучване, според което хората се чувстват по-добре психически и емоционално при нарастване на доходите им. Но това ли бе единствената причина да го направите?

- Знаех, че това е правилното нещо и чувствах морално задължение да го извърша. Отдавна ми се искаше, но нямах възможност. Всички имаме само по един живот. Искам хората, с които работя, да живеят пълноценно. Ако трябва да съм честен, подобни изследвания могат спокойно да се изхвърлят през прозореца. Но общувайки ежедневно с хора с различни приходи, виждаш колко са стресирани тези с по-малки заплати.

- По какъв начин може да се „измери“ успехът на начинанието ви?

- Ще се отчете по удовлетворението на клиентите. Аз се възприемам като служител на клиентите си, които са създатели на невероятни бизнеси. Така че ако те оценят още по-високо услугите ни, това ще бъде знак. Никога не сме имали проблем с това да привличаме кадърни хора, които да работят за нас, както и да ги задържаме. И причината не са парите, а възможностите, които им предоставяме – възможности за израстване. Но пък ако живееш от заплата до заплата няма как да си напълно мотивиран. Аз искам хората ми да са спокойни.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички