Дъщерята на Пол Уокър съди Porsche


Дъщерята на Пол Уокър съди Porsche
Снимка: Getty

5185

Дъщерята на актьора от "Бързи и яростни" Пол Уокър е завела дело срещу автомобилния гигант Porsche. Уокър караше именно Porsche, когато катастрофира и загина по време на снимки.

В документите по делото Медоу Уокър твърди, че автопроизводителят е направил икономии по отношение на сигурността на автомобила, които са могли или да предотвратят катастрофата напълно или поне да запазят живота на баща ѝ, пише The Guardian. 

Пол Уокър е бил на предната седалка на Porsche Carrera GT модел 2005, управлявано от Роджър Родас, който губи контрол над автомобила, след което се блъска в крайпътни дървета и уличен стълб в Санта Кларита, близо до Лос Анджелис. При инцидента през ноември 2013 г. загиват и двамата мъже. Според дъщерята на Уокър от Porsche са знаели, че в миналото с този модел имал проблеми с нестабилността и контрола. Тя твърди също, че коланите са били проектирани така че при сблъсъка тялото на Уокър е било издърпано назад със страшна сила, което е причинило счупване на ребрата и таза му, а той е останал заклещен в легнало положение, където е останал жив, докато автомобилът не е избухнал в пламъци минута и двадесет секунди по-късно.

"Ако компанията бе отстранила тези недостатъци при Porsche Carrera GT, Пол Уокър щеше да е жив днес," се казва в обвинението. Засега от Porsche не са коментирали заведеното дело. Адвокати на компанията обаче заявиха по-рано през годината, че за катастрофата е виновен Родас, чиято вдовица също бе завела дело срещу американското подразделение на автопроизводителя.

От Porsche все още не са коментирали обвиненията.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички